Mai2 Masok Usha MAi OIh,

~CLICK TO GO HOME~

Sunday, February 12, 2012

Dah tajuk sebelum Cuti Summer, ni Cuti Winter plak

Assalamualaikum,
Kepada semua pembaca blog SETIA ku(macam ada sangat)
Harap maaf kerana tidak meng-update blog ni
Gua pun sebenarnya dah malas
Bukan kerana kekangan masa,
Mahupun kekurangan idea,
Tetapi kerana kemalasan yg menimpa diri ni

Sedar atau pun tak
Sekarang dah bulan Februari 2012
Tinggal 10 bulan je lagi kan?
Sebelum kiamat jangkaan kaum Mayan berlaku
21 Disember 2012
Boleh percaya ke?
Wallahualam,
Hanya Allah yang tahu,
Daripada menyibukkan diri percaya benda karut ni
Kan lebih baik kita menggunakan masa yg ada untuk beribadat

Naik tahun baru
Usia pun makin naik
Malah uban putih pun makin bertambah
Mengingatkan kita semakin dekat dengan kematian
Apa lagi?
Pertingkatkan lah segala amalan kebaikan kita
Azam baru : JANGAN PONTENG KELAS dan BALIK KE KAMPUNG HALAMAN..

p/s : camna boleh jadi 21 Disember,yogurt dalam peti ais aku pun expired 2013,hah,

Tapi kali ni nak post tentang winter break gua baru2 ni
X mau taw?
RUGI..
Try baca dulu tengok..







Alhamdulillah,
Rezeki gua dpt pergi ke Oversea untuk melancong sejenak
Menenangkan kekabutan otak lepas exam
hah,
Exam pon hancur

Winter break 2012 ni
Gua berpeluang untuk pergi ke UK,France dan Italy
Pemergiaan gua bermula pada 28 Jan sampai 8 Feb
Macam2 pengalaman gua dapat
Keindahan alam
Kecantikan budaya
Gua respect masyarakat sana
Walaupun tak mengamalkan ajaran Islam(Majoritinya)
Tetapi perilaku dan sikap diorang lebih baik dari SESETENGAH org islam
Diorang sangat menepati masa,peramah,jaga kebersihan
dan lain2
Memang la diorang minum arak tak tutup aurat
Tapi benda yg elok boleh ja kita contohi
Bak kata org tua Melayu
Buang yang keruh amek yang jernih
Ye Dop??

Kat London segala benda jadi mudah
dari segi communication,transportation
kecuali
Kedai makan HALAL
haha

dan tandas........


Mesti dah boring baca banyak sgt
Nah layan la gambaq sket..



Mona lisa...ok,gua x rasa teruja pun jumpa dia..haha


Eiffel tower,sekadar besi buruk di siang hari..


Disneyland paris,my childhood dream comes true..


Old trafford,=)


Madame Tussaud london,meet my twin,



Overall
Gua enjoy trip ni
Tapi duit parok la
huhu

p/s-Gua dah beli souvenir untuk korg semua,tapi malangnya beg souvenir gua hilang kat Italy,sori la ye,

Akhir kalam,
Doakan untuk umat islam di Syria yg sedang berjihad menentang kezaliman Bashar Asad
X tahu?
Google it
Cakna sikit dengan saudara seislam kita di timur tengah ni,
Salam,


Tekan ja,toksah malu-malu,

Saturday, July 30, 2011

Cuti Summer

hoi~hoi~(ayat my gf gumiho)
kenceng beghak,kencing berak,
dah habih exam,
toksah kata tuja,
result pon kluaq habih dah,
punya la cepat,
tak payah tggu mcam SPM dulu,
amek lesen moto pon xdan habaq ampa,
tapi apa pon,
alhamdulillah,
lepas nek tahun,
damn!!
nak crita benda laen ni,,



x lama lagi,
kita nak masuk bulan Ramadhan,
x smpai sehari pon lagi,
haa,
tapi apa persediaan kita?
apa persediaan aku???
pagi=tidoq
petang=tgok korea
malam=tengok korea
pagi sebelum subuh=tengok korea
pagi lepaih subuh=tengok........tidoq!!

inikah persediaan?
perh,
FAIL!!

jadi aku harap,
kita sama2 dpt amek iktibar,
jadikan bulan ni bulan ibadat,
bukan bulan ni ja la,
dan yg berikutnya~

kalo rasa penyegan pemalaih tu,
paksa diri nuh,
aku cakap ja mcam kencang,
buat x tentu lagi,
tapi iA,
mudahan sama2 dpt kita istiqamah beribadat,

puasa nnt pun leklok,
jgn kita dpt sekadar lapaq dan dahaga ja,
mata jgn meliaq,
mulut jgn menggatai,
badan jgn ketegaq,
dan lain2..(mcam fadhilah kamsah dah hah,)

akhir kalam,
manfaatkan segala masa yg kita ada seeloknya,
nak habaq ampa pentingnya masa ni,
time exam dulu punya la dok harap masa free,
lepas exam...,
BLURRRRR~~~~,
tidoq,men game,movie,
hah!!!

Tekan ja,toksah malu-malu,

Sunday, June 5, 2011

Exam Fever

ZZzzzZZZ
xdan pejam celik,
dah sminggu+3hari berlalu,
punya la cepat masa lari,
masa apa eh???
baca3,





Haa,masa study week,
skrg ni tgah musim exam,
atau mat saleh kata,
EXAM FEVER,
arab xtaw kata apa,
punya la pulun study siang malam,
x lupa beribadah kepada Allah juge,
akhirnya tinggal seminggu 4 hari lagi,
sebelum exam fina mula,

sebenaqnya bukan nak habaq pasai ni pon,
lately,
aku baru start layan crita House,
yg Dr.kaki tempang tu,
perangai cam harem,
nama penuh House Greggory,
terbaik!
walaupun out dated la org kata,
tapi at least crita dy inspirational,
walaupun x brapa nak paham sgt medical term dy,
tapi boleh gak la relate skit2 ngn basic knowledge yg ada,
walaupun crita dy nampak bohong skit,
tapi Dr.Cameron lawa..=0



takat ni season 1 pun x habis lagi,
malas nak pulun sgt,
sakgi study plak ke TEPI,
kalo x layan plak,
sakgi hidup plak rasa SEPI,
x lengkap hidup x tgok Dr.Cameron sehari,
Astaghfirullah,

TAMAT~

p/s-doakan aku berjaya untuk exam final ni,dan juge dpt bini mcam dr.cameron tapi muslimah,haha,amin~,






Tekan ja,toksah malu-malu,
Related Posts with Thumbnails
NI emel ak,saja nak habaq mai,kot2 ampa nak kenai2 ngn aku ka,aku x kesah,

genivx@yahoo.com