Mai2 Masok Usha MAi OIh,

~CLICK TO GO HOME~

Tuesday, April 27, 2010

SeX?!DO we NEED it??

Gambar contoh je,tengah belajar PHYSICS tu.

Pergh,nmpak style la plak tajuk tu,huhu..,sebenarnya nak gtaw sal cadangan Kementerian Belia dan Sukan(KBS) untuk mewujudkan pendidikan seks di peringkat sekolah rendah?WAJARkah?READ AT YOUR OWN RISK!



Secara dasarnya,saya sangat TIDAK bersetuju.adoih.PERLU ke nk gtaw budak2 setahun jagung tu?Perkara ini lambat laun memang akan diketahui juga,dah la budak sekolah rendah,ape la diorang taw sgt...Sebenarnya Islam dah dari awal mengajar pendidikan ni,secara berperingkat2 la..,contohnye,Islam x membenarkan laki dan perempuan bukan muhrim berduaan atau bersentuhan tangan.Kalau betul kita ikut dari kecil benda ni,insyaAllah besar2 nnti xdela nak wat bnda2 keji tu,bukaknkah tu pun dikira pengajaran gak secara tidak langsung?Kenapa mesti buat gak pendidikan seks?Nak taw gak syllabus dy cmne~hu2.NNti,mesti la lagi banyak berlaku gejala zina/rogol dah kecik2 taw bnda tu,haish..nafsu,sapa bley kawal?cikgu??buku pendidikan seks???mak bapak?kawan??!!PUASA jela.Baru tengok MHI,Pendidikan seks bukannya nak mengajar budak2 CARA nak wat(lol),tapi memberitahu/mengajar pelajar tentang pengetahuannya,kesan buruknya..,bila waktu sesuai nak wat(LOL)....xke segan nnti bila budak kecil baru darjah 2 tanya soalan pelik2,contohnya.
MAMA2,TOLONG AJAR SAT CAMNA NAK WAT 'tutt'?
PAPA2,KENAPA 'tutt' jadi 'tutt' bila 'tutt'?
KENAPA MESTI 'tutt'???jwb mak,ayat 18sx nak oi,kena censored~

paham2 la.Dulu,tengok perempuan sexy sikit pon dah kena suruh tutup mata,ni kalo dah belajar kecik2 lagi..,xtutup apa dah..

1.Kalau ye ada pelajaran ni ada?perlu ke asingkan pelajar laki dan perempuan?
2.Mampukah pendidikan seks ni mencegah gejala zina/rogol yg semakin berleluasa ni?
3.Kenapa xdiajar untuk sekolah menengah je?
4.Adakah ini satu propaganda mind-control??
5.Tidakkah,budak2 nnti nak try seks bila dah taw nnti?biasa la kan,budak skrg..smua nak try..
6.Kenapa tidak tekankan pendekatan ISLAM je kat pelajar dri ajar pendidikan seks ni?
7.Kenapa dulu2 xda sangat kes ni dlm kalangan pelajar pon?
8.Kalau budak tu google cari benda2 ni kat internet xke susah?
Photobucket


Tekan ja,toksah malu-malu,

I need REASON.can you tell me WHY?

The organisation of NWO

Artikel ni ade kaitan dengan Freemasonry,untuk pengetahuan yg lajut bleh la google it or tengok THE ARRIVALS.READ AT YOUR OWN RISK!!







Islam and Freemasonry
Many Islamic anti-Masonic arguments are closely tied to both Anti-Semitism and Anti-Zionism, though other criticisms are made such as linking Freemasonry to Dajjal.Some Muslim anti-Masons argue that Freemasonry promotes the interests of the Jews around the world and that one of its aims is to rebuild the Temple of Solomon in Jerusalem after destroying the Al-Aqsa Mosque.In article 28 of its Covenant, Hamas states that Freemasonry, Rotary, and other similar groups "work in the interest of Zionism and according to its instructions ..."Many countries with a significant Muslim population do not allow Masonic establishments within their jurisdictions. However, countries such as Turkey and Morocco have established Grand Lodges,while in countries such as Malaysia and Lebanon there are District Grand Lodges operating under a warrant from an established Grand Lodge.
Masonic lodges existed in Iraq as early as 1919, when the first lodge under the UGLE was opened in Basra,[citation needed] and later on when the country was under British Mandate just after the First World War. However the position changed in July 1958 following the Revolution, with the abolition of the Monarchy and Iraq being declared a republic, under General Qasim. The licences permitting lodges to meet were rescinded and later laws were introduced banning any further meetings. This position was later reinforced under Saddam Hussein, the death penalty was "prescribed" for those who "promote or acclaim Zionist principles, including freemasonry, or who associate [themselves] with Zionist organisations."[81] With the fall of the Hussein government in 2003, a number of Lodges have begun to meet on military bases within Iraq. These lodges primarily cater to British and American military units, but a few have initiated Iraqis. Several Grand Lodges have expressed a desire to charter Lodges with completely Iraqi membership in the near future.

Article from wikipedia.

Kenapa Malaysia membenarkan kemasukan lodge freemason?
-mesti la,sejak dari penjajahan British dulu dah mula kemasukan lodge freemason ni..,x hairan lah kalo dah berlonggok freemasons kat sini.

Apa kaitannya NWO principle ONE-world government dgn ONE-Malaysia?
-Ntah la,msih menjadi tanda tanya gak,tapi adakah pertemuan PM malaysia dgn President US baru2 ini ada kaitannya?perhubungan dua-hala secara TIDAK LANGSUNG?

Adakah sejarah yang kita pelajari di sekolah selama ni BETUL belaka?(x semua la).

Siapa yg mencetuskan WW1 dan WW2?
Pendapat pertama.
FYI,the 'freemason' yang mencetuskan peperangan dunia tu..asal?
Ahli tertinggi freemason adalah ROTSCHILD,dia kontrol bank dunia ketika itu..,tatkala negara berperang,konfem ah banyak hutang nak dibayar kan?(bace sejarah form5 bab2 perang dunia),jadi mereka akan mengenakan hutang dengan bunga yang tinggi,bila negara2 tu xbley bayar??mereka akan 'kawal' la negara tu..,contohnya adolf hitler di german yg membunuh org yahudi(HOLOCAUST),camne german bley jadi hebat dari segi weaponary dan military??mne dtgnya duit2 tu?semestinya financial dari bank dunia..,Oleh sebab jerman berhutang dgn bank dunia jadi mereka kna jalankan holocaust tu atas arahan rotschild(atau sekutunya) supaya menghapuskan etnik yahudi..,semua ni atas dasar mencapai matlamat New World Order(NWO),ape tujuan utama holocaust tu??

Pendapat Kedua.
WW2 berlaku bila jerman xpuas hati kalah dalam WW1,dan dikenakan sekatan ketenteraan dan rampasan tanah jajahan..,ini menyebabkan negara jerman kehilangan banyak sumber pendapatan,jadi hitler pon melanggar perjanjian versailles dgn membina angkatan tentera besar(lebih khususnya,dia bina dua kapal perang melebihi had yg ditetapkan),jadi nilah punca berlaku plak WW2 ni,dan ketika tu jerman dikuasai yahudi dari segi politik,ekonomi dan sosial..,sebab tu dia nak hapuskan kaum yahudi ni...

Mana satu yg betol ni??hu3.
Pasal kenapa dia benci Yahudi .. dia memang tak puashati dengan Yahudi sebab sikap dan dominasi kaum Yahudi terhadap ekonomi dan lain2 di germany dan juga Eropah. Bagi Hitler .. a good Jews is a DEAD Jews ..




Jadi,adakah Hitler ni BAIK orangnya?
Ye kot-sebab dia ada semangat cinta bangsa dan negara,dia xnak bangsa lain yg menguasai jerman..,jadi dia ni seorang yg nationalist!!xbagus ke 2?tanah melayu dulu pon ramai pahlawan2 yg menentang British demi bangsa dan tanah air..

Tak la-sebab bagus ke tindakan dia suka hati pi bunuh orang macam tu je?TAPI,israel SEKARANG pon buat benda yg sama kat palestine,pembunuhan orang Islam di sana,kenapa x disimpati US poN?Oleh sebab US pegang dunia ketika tu dan sekarang,jadi Hitler merupakan seorang yg sadist dan criminal di mata dunia,kan?Kenapa bila Israel pergi bom/bunuh orang Islam xdikira Criminal?sebaliknya tragedi pengeboman WTC pada 9.11 yg membuka mata dunia untuk melihat orang ISLAM sebagai TERRORIST..

Photobucket
Tekan ja,toksah malu-malu,

Sunday, April 25, 2010

Things called as 'MEMORIES'

duduk2,teringat plak kenangan nostalgia dulu2 masa muda-muda,(padahal bru stahun dua je),jadi saje la nak post kat sini,supaya xlupa,nnti besar bley crite kat cucu2 cicit2 pengalaman atok masa skolah,hurm?READ AT YOUR OWN RISK!



Apa yg msih tersemat?(sja la poyo2 sket,nama xsebut)

1.Ada satu malam waktu prep tah bile tah...,tyme 2 sumer budak laki kne balik asrama sbab ada spotcheck kebersihan,tyme 2 aku dgn PANGLIMA A x blik asrama sebab igt spotcheck bnda trlarang..,kmi takut kntoi nset kmi...,jadi nyorok dlm tandas satu floor ngn kelas...bpew lma tah nyorok dlm 2(hampir 30 minit)..,tyme 2 satu bgunan skolah 2 sumernyew pompuan..,x nmpak sorg laki pown..,bising abih..,aku ngan PANGLIMA A pun wat decission balik kelas nyorok nset dalam beg.Sumer pompuan trkjut bla kmi kluar dri tndas 2 msok klas nyorok nset...then tros blik asrama...smpi sna bru thu rpanya spotcheck kbrsihan jew..,so blik lar dorm msing2 kmas katil ngn dorm...!!dlam tndas kt skolah asyik intai2 snyap2 kt luar jew tgok sapa lalu..nmpk gak 2-3 org ckgu lalu lalang....Da sampai asrama kmas2,berkumpul pastu blik smula skolah..x sampai 15minit...


2. ni tyme aku dgan PANGLIMA A tga lepak kt surau..mmg borink siot..so PANGLIMA A ajak aku pnjat bumbung kntin skolah..,hah??ak 1st time gak nk wat keja cmni so ajak skali PANGLIMA B ngan PANGLIMA C...kmi pi skolah glap2 wktu pagi dalam kol 2pagi..mla2 cek pakguard line clear then tros naik tingkat 2(tinggi tu,bumbung KANTIN sekolah)..PANGLIMA A panjat dulu ajar kmi cara2 nk pnjat..pas2 kmi lpak kt puncak bumbung..!!nk turun pun satu hal..jenoh...sampai2 bawah merah tapak kasut ngn tangan..coz bumbung tu wrna merah...,jadi kmi blik cpat2 g asrama...hpuskan bukti ksut ngn sluar xmo kntoi...


3. Aku ngn budak2 laki klas 4kindi buat satu projek iaitu bilik mesyuarat(kononnya)..
dkt jew sblah klas kmi..,process ni pling mkan msa lama..dri bilik yg kotor berdebu penuh ngan krusi rosak boley tukar jdi bilik kami sndiri yg unik...aku x trlibat sgt sbb blik rumah dmam..sampai2 skola da jdik cm2 da(syabas kpada yg gigih buat)....diowag bwak meja buh cukop2 tok smua s8dent laki klas kami.....,buat rak kasut dri krusi makmal...,agkut kipas dri dewan....,supply makanan....,bwak heater skali....,buh karpet tah mna balas....,frame gambar....,alat2an kimia dri lab....,locker dri asrama....,bilik kedap udara gna bkas telor(x jdi pon,haha)....,plug nk charge....,bantal ngn slimut....,pergh...,mcm dorm dah jdiknye...tpi syang lpas kntoi ngn pgtua bilik 2 dikunci dan ditahan...,our proud is ruined!!tpi prnah gak lar skali merasa tdow satu malam kt sana...

ni lah biliknya..,style kot?mcm dewan persidangan..


4.Overnight~!dah 3 kali overnight,byak sgt nk tulis pon,nak taw ape ni??OVERNIGHT


5.Tyme ni week exam..,kmi lpar sgt so g pcah msuk bilik beg yg trkunci 2...,snang jew nmpak mcm xdak papew bukak satu2 crmin...then lgkah msok dalam....tpi tyme ak nk kuar.....KANG!!!!!!!!!!!pcah satu crmin...seb bek sumer da tdow da tyme 2....da 2-3 org ja sedar...PANGLIMA A dan2 lari tros seb bek ada mPANGLIMA B...aku pi curik crmin dorm sblah sementara PANGLIMA B cuci brsih bukti2 crmin pcah...,then nk pasang crmin mmg terseksa trmsuk lar tyme nk cbot pon...kna gna brus gigi nk lebarkan tmpt nk insert crmin 2...smpi luka2 abis tangan sumer...PANGLIMA C ada lawat gak then dy belah sbab tgah gunting rmbut...mai2 gelak jar...huhu..abis2 wat projek sumer..ak blnja PANGLIMA A dan PANGLIMA B mii sedap..mlntak lar kami 3orang tgah2 malam 2..


6.Tengah2 korek file,jumpa gmbar nih..,malas nak bgtaw sebab isu sensitif..,yg taw/ingat tu..ingat lah...hahaha

berseni kan?hu3..


7. Aku ngan PANGLIMA A tyme blackout skola..saja turun tangga surau ikut laluan tgah2 sumer pompuan...tyme 2 gelap xnmpk sgt lar...kmi lepak lar nk prgi skola...,then mna taw 'joke' tgah ronda....dri jaoh kt gate entrance dy jerit...,
"WOI!!!!AMPA BUAT apa kat sini HAH!!!"
igt lagi ayat dy...aku ngan PANGLIMA A dan2 pcut sprint lari blik asrama bla nmpak dy kjar kami pgang torchlight dy....haha.Malam yg sma...,ak ngan beberapa lagi geng rmi gak x igt ak...pi skolah nk amik buku bm nk study sbab esok exam!!!!on the way kmi nmpak makmal physics?lampu mnyala dari dalam...buat donno jew lar pi kelas...kat kelas pun haru gak bila PANGLIMA B ilang tba2,kalot sumer tkut2 mncari rpa2 PANGLIMA B kt luar dpan tndas....ble nk blik kmi tgok mkmal 2 da xda lmpu..plik gak sbab sptotnya satu gopeng blackout...g lar chek ramai2...then blik asrama...jmpa ngn etc2..cter lar tntang lmpu 2...depa ajak pi check takot ad maksiat...smpai2 sana dan2 lmpu blackout sumer menyala balik.....pelik,tapi benar...kebetulan?????


8. operasi mengecat kelas,waktu malam...punca??tyme 2 ada cat lebih pekerja tggal kt asrama...jadi kami boring angkut 1 tin ngn bros...prgi klas nk cat,haha.on the way sna kna sorok2 sbab surau da prhimpunan....,lma gak nk lpas g skola pown...smpi sana fun fair pown mula...haha,bukan serius pun nak mengecat lbih byk men2...,yg bez cat 2 trgndala sbab sumer malas...nk blik dorm pun da mlas so kmi cntum meja buat ktil tdow rmi2 dlam klas tga malam 2..sok pagi biar bdak pompuan kmas...hehe.


10. ni simple and clean jar..croboh bilik sal wktu lpas prep smpi tgah malam...wat apa??men game race keta...,lepak2....n tujuan utama,siapkan presentation hari guru...tyme 2 ari guru...!! nothng much dok dlam 2...smpi trkntoi ngn warden mnjerit dri bawah...seb bek alasan diterima....


11.kmi main men bola api ngan wat ufo.
haha.bez siot 1st tyme men ngn membe rami2...syiok gak..
1st tyme play...
aku ngan beberapa org jew wat 5-6 ufo bakar..aku nyew jdik tyme 2...nothing much xda kantoi apa2 pown...blik ngan tnang jew..

2nd tyme play...
tambah beberapa org bdak klas aku...ni mmg bez..men mcam besa jer cma lgi byak ufo buat..yg beznye kntoi ngan ustaz radzi..igt lgi tyme 2 PANGLIMA A tga jga line..dan2 dy lari "woit!!lari.."..kami igt dy nk tpu jew..tgok2 ngan keta saga biru bukak 2 lmpu suluh kt kmi...smua pcut dan2...tggal abis barang(beg skolah,-_-)..then,kmi pikir bincang patah balik jmpa ustaz sbab mst kntoi bla ustaz cek bag...gtaw lar kt ustaz kmi cma nk buang smpah jar...n..........ustaz prcaya!!trlepas...dpat smula beg msing2....

3rd play..
kali ni lbih berprestij nk buat atas bukit kt tangki air...sygnya warden plak kco..dan sumer blah tggal aku ngan PANGLIMA A ats 2..kmi rilek jap,reply mcg2...cover2 then bakar ufo sndiri..abis2 tros blik dorm snyap2...

4th n the last tyme..
kali ni cme 4orang jew kot...men kt laluan blakang bgunan skola..x sampai 10minit kami nmpk ustaz radzi kt kantin skolah..mula2 mmg x caya..tba2 da dkat...kmi smua dan2 pcut...ni pun jdi misteri??cmna ley ustaz radzi berada kat dua tmpat dlam satu masa....ni laz tyme kmi men iaitu sblom exam final yer kot..x igt da...


12.ape lagi,banyak ah..malas dah nak tulis,tadi rajin sbab tgah semangat..hu3...,men parkour,berlakon jadi seeker,tidur kat kelas time hari skolah,ONEGO!!!(masihkah kalian ingat??ha2.),kantoi seludup sosej,kantoi bawak pisau keluar outing,lawatan kelas di manjung,kena bisul,demam panas,etc3..

p/s-aku ni bukan budak NAKAL tapi budak BAIK.
Tekan ja,toksah malu-malu,
Related Posts with Thumbnails
NI emel ak,saja nak habaq mai,kot2 ampa nak kenai2 ngn aku ka,aku x kesah,

genivx@yahoo.com