Mai2 Masok Usha MAi OIh,

~CLICK TO GO HOME~

Sunday, March 7, 2010

Overnight?taw ape tu?

Nak taw apa mksud?layan~







maksud overnight mengikut kamus oxford versi inggeris adalah sepanjang malam atau satu malam..,mengikut versi falsafah igop lak bererti tido kat luar sekolah selama satu malam,2,3 etc pada hari hujung minggu...kebiasaannya,kami akan tido kat cc mcm kat big IMAX,medan gopeng atau pon cc simpang pulai sbb diorg bukak 24 jam,tdow kat mcd ngn kfc nnt kna halau..,of course xkn la tdow je kot..?bla prgi ke sana msti lah online men game,bkn sng nk on9 kat gopeng ni...,so tyme 2 lah nikmat untuk kepuasan men game ramai mcm cs,dota,fifa etc2..,lagipun cc kat c2 mmg ada sediakan tawaran 10jam=rm10..so murah la dari biasa 1jam=rm1.50,agak2 bosan atau sakit kepala tu pergi la lepak2 jap kat luar hirup udara segar..,mna x bengong on9 men game 3-4 jam turut2..,kalo lpar2 lak mkn la kt gerai2 ke..,slalunya kami akan beli makanan siap2,buat bekalan mcm roti ke..,sal expenditure?mmg parah gak la..,tapi xla separah outing ke jj..,sehari 2 mungkin habis dalam rm40 ke..kalau pandai jimat kurang la duit yg diguna..,selama 2 tahun di sana sudah 3 kali aku overnight di simpang pulai skali dan medan gopeng 2 kali..,balik2 asrama konfem bengong kepala..,kepada sesiapa yg berminat nak mencuba tu bolehlah..,tapi njoy2 pon jagalah solat dan adab anda ketika di tmpt orang...,syaratnya anda mestilah menetap di asrama,jauh dari cc,berduit,ada companion(geng) sbb kalo g sorg2 bosan ah,reti main game sbb kalo nk on9 fb je 24 jam tension ah,and lastly jgn sesekali terlalai dan alpa hingga sanggup lupakan Allah dan menunaikan ibadat solat..,kami pon solat kat masjid gak berjemaah dgr ceramah ngn kuliah..,dan yg penting bersedia secara physically dan mentality,sememangnya ni antara kenangan high school's life yg payah nk dilupakan..,mmg mengamit memori bila bercakap sal overnight..

2 Curahan Pendapat Teman??:

Anonymous said...

haha igt lgi kite gi main dragonica last day kat gopeng..
ah~ missed that time

Hifzhan Arimi said...

yeah,lpa lak nk gtaw sal dragonica ngn cabal..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
NI emel ak,saja nak habaq mai,kot2 ampa nak kenai2 ngn aku ka,aku x kesah,

genivx@yahoo.com