Mai2 Masok Usha MAi OIh,

~CLICK TO GO HOME~

Saturday, July 30, 2011

Cuti Summer

hoi~hoi~(ayat my gf gumiho)
kenceng beghak,kencing berak,
dah habih exam,
toksah kata tuja,
result pon kluaq habih dah,
punya la cepat,
tak payah tggu mcam SPM dulu,
amek lesen moto pon xdan habaq ampa,
tapi apa pon,
alhamdulillah,
lepas nek tahun,
damn!!
nak crita benda laen ni,,



x lama lagi,
kita nak masuk bulan Ramadhan,
x smpai sehari pon lagi,
haa,
tapi apa persediaan kita?
apa persediaan aku???
pagi=tidoq
petang=tgok korea
malam=tengok korea
pagi sebelum subuh=tengok korea
pagi lepaih subuh=tengok........tidoq!!

inikah persediaan?
perh,
FAIL!!

jadi aku harap,
kita sama2 dpt amek iktibar,
jadikan bulan ni bulan ibadat,
bukan bulan ni ja la,
dan yg berikutnya~

kalo rasa penyegan pemalaih tu,
paksa diri nuh,
aku cakap ja mcam kencang,
buat x tentu lagi,
tapi iA,
mudahan sama2 dpt kita istiqamah beribadat,

puasa nnt pun leklok,
jgn kita dpt sekadar lapaq dan dahaga ja,
mata jgn meliaq,
mulut jgn menggatai,
badan jgn ketegaq,
dan lain2..(mcam fadhilah kamsah dah hah,)

akhir kalam,
manfaatkan segala masa yg kita ada seeloknya,
nak habaq ampa pentingnya masa ni,
time exam dulu punya la dok harap masa free,
lepas exam...,
BLURRRRR~~~~,
tidoq,men game,movie,
hah!!!

Tekan ja,toksah malu-malu,

Sunday, June 5, 2011

Exam Fever

ZZzzzZZZ
xdan pejam celik,
dah sminggu+3hari berlalu,
punya la cepat masa lari,
masa apa eh???
baca3,





Haa,masa study week,
skrg ni tgah musim exam,
atau mat saleh kata,
EXAM FEVER,
arab xtaw kata apa,
punya la pulun study siang malam,
x lupa beribadah kepada Allah juge,
akhirnya tinggal seminggu 4 hari lagi,
sebelum exam fina mula,

sebenaqnya bukan nak habaq pasai ni pon,
lately,
aku baru start layan crita House,
yg Dr.kaki tempang tu,
perangai cam harem,
nama penuh House Greggory,
terbaik!
walaupun out dated la org kata,
tapi at least crita dy inspirational,
walaupun x brapa nak paham sgt medical term dy,
tapi boleh gak la relate skit2 ngn basic knowledge yg ada,
walaupun crita dy nampak bohong skit,
tapi Dr.Cameron lawa..=0



takat ni season 1 pun x habis lagi,
malas nak pulun sgt,
sakgi study plak ke TEPI,
kalo x layan plak,
sakgi hidup plak rasa SEPI,
x lengkap hidup x tgok Dr.Cameron sehari,
Astaghfirullah,

TAMAT~

p/s-doakan aku berjaya untuk exam final ni,dan juge dpt bini mcam dr.cameron tapi muslimah,haha,amin~,






Tekan ja,toksah malu-malu,

Sunday, May 1, 2011

Sedara pencuri,

pakabaq sahabat semua?
lama sunggoh kita x bersuo,
sejak dua menjak ni sibok sket,
banyak sgt halangan nya,
x dan lalu nok update,

entry ni nak crita pasai-P.E.N.C.U.R.I,
atau bahasa omputeh-nya thief,
xpon lughah arab-nya haraami,




brapa2 minggu yang lepaih,
aku baru ilang kasot adidas aku,
nak ikot hati panas gila ah,
boleh kluaq 7 keturunan ayat 'caghot' oh,
Tapi,
sebab hilang kat surau,
alhamdulillah,
terpelihara mulutku dari bahasa tak brapa nak indah,

x paham betol la significance depa curi ni,
tah apa classification kasut yg dipilih tah,
susun sebaris elok ja ngn org len,
tapi hok aku punya gok demo rembat,
dajjai sunggoh,
mungkin sebab kasut aku paling wangi kot,
hok len bau longkang sumbat,damn,

dah dpt kasut tu,
apa la depa wat,
bukannya nak pakai pon,
pi jual plak kat tempat lain,
macam kasut tu toke bapak depa punya,

nak kata depa ni mcam zorro,
x jugak,
nak kata robin hood,
lagi la tak,
sebab depa rompak dari AKU!!
damn,aku bukannya raja yg penuh korupsi,
aku cuma sedara depa,

bukan nak kata 'sedara' kita ni x boleh dipercayai,
cuma kita ja perlu berhati-hati,

p/s-lesson of the story,
1)jangan la cepat marah dgan sesuatu ujian,sebaliknya tabah hadapinya,

2)len kali nak semayang,letak kasut dekat2,sesungguhnya kasut ampa paling mahal kat situ,

3)jangan beli kasut adidas dah,


Tekan ja,toksah malu-malu,

Sunday, February 20, 2011

The Undisclosed Story of (Egypt's Revolution)'s About Malaysian's Survivor Which Probably You HAD been Expecting Ages Since the Day it Started

hey,
pergh walaweh bro n sis,
siries lama x update,
bukan apa,
aku mmg sibok semenjak kebelakangan ni,
harap semua sihat belaka,

alhamdulillah,
mekaseh kat semua pihak,
dapat aku balik malaysia dgn selamatnya,
ya la kan,
mesir dok be-riot ngn hosni sblom ni,
mmg rakyat depa pulun habis,
mekaseh gak la semua yg x jemu doa keselamatan aku,
Allah hu yubarik alaikuu,

Meh la,
aku nak habaq mai sket crita dlam point of view aku,



Alkesah dy lagu ni,
Start riot-nya 25/1 lepas,
elok ah time tu 'egypt police day',
elok gak lah musim tu gak la musim exam mid term aku,

nampak x aku?yg pakai baju warna pink lawan 3 org polis tu??nampak x??

tapi xpa,
kami sempat perabih jawab exam,
time tu mana nak taw apa bala riot semua ni,
mana la ada tv sebijik kat umah,
habis last paper 26/1,
malam tu pun kami cadang la nak kluaq serumah,
saja2 jalan2,
elok nak pi tahan teksi satu pon xmai,
haghu betoi pak arab ni,
sombong nak mampoih ah bak kata pak leman,

ni la dia pak leman, dy driver teksi, tapi dy kata driver teksi sombong hakikatnya dy salah seorang, pak leman..pak leman..(part jenaka selekeh~)

so batal ah plan nak wat lagu mana,
sambung ke hari esok-nya,

ESOKnya,
lepaih pon nek teksi pi 'city star'(nama supramakert kat sini),
sampai2,
pergh,
elok tolong staff depa kemaih barang,
tanya la apa pasai jadi,
depa habaq ada curfew,
Pulak dah,
START pukul 4p.m smpai 8a.m esok,
time tu gelabah habih dah,
elok ah jam pun pukoi 3p.m,
tambah plak ada mamat arab sorang ni kata satni kena tembak,

x taw nak beza mamat arab ni wat lawak ka siries, dua2 ada!!

kami pon cadang stay kat masjid situ ja,
overnight katakan,(saja nak promote post lama)
tapi versi baik punya,
tapi alhamdulillah,
seb bek ada sorang pak arab ni sggup tolong,
akhirnya kami pon bermalam di rumah,
bukan di masjid,

Xpala,
mcm bosan ja bunyi,
skip3,
to the point troih,
tiba2 esoknya atau lusa mungkin tulat??(siries lupa),
semua budak kena pi DMAK(dewan malaysia abbasiyah kaherah),
lunggok ah ramai2 kat sini,
mmg sardin egypt mali ah,
tapi xpa,
janji keselamatan terjamin,
biaq la ampa rasa payahnya hidup 5% org palestin

"kata mereka"

skip3 kehidupan kat situ,
dapat la plak plan evacuate ke jeddah,
yg ni mmg agak memorable habaq ampa,
no. aku dpat 672,
elok flight keberapa tah,
semua blah smpai no. 671,
pergh tinggal aku sorang2,
sampai hati depa,
seb bek gak la ada tinggal 4-5 org member,
tapi xpa xkesah,
esok hari flight aku plak pi jeddah,

skip3 kehidupan kat airport cairo selama 8 jam,
tibalah di jeddah nek MAS,
pastu kami pun tinggai kat bangunan asrama haji zakat malaysia(BAHZM)-nama reka sndirik,
sini alhamdulillah dpt la katil sorang sebijik,
internet yg agak slow-mo sebab ribuan pengguna aktif,
makanan teramat lazat dan menyelerakan,
roti canai yg harga luar biasa,
air yang tidak sejuk membeku macam mesir,
muka2 keriangan,
dll,

skip3 smpailah turn flight aku ke Malaysia,
dapat la nek saudi airline plak,
berPRAMUGARIkan thailanese,
sumpa comel belaka,

skip3 perjalan 7 jam 7 minit 7 saat,
tibalah dgan GAHnya di KLIA,
bau yang nyaman menusuk kalbu,
udara segar x terhingga,
mmg teruja dibuatnya,
kehadiranku disambut dengan girang oleh,
tiada sesiapa,(part menangis)
lebih tepat orang2 yg x dikenali,
duh memang ah,
aku x contact sapa2 warga malaysia kata aku otw balik,
mmg expected ah,
xpala aku pun ngn membe pi naek ERL ke KL sentral,
ingat nak balik penang nek bas,
xtaw la plak bas KL sentral cuma pi KLIA,
WTF(fish)?,(part censored)
apa la aku buat,
terpaksa amek taxi pi hentian duta plak,



dpat la bas,
dan baliklah ke penang dgn girangnya,
lame~~,

skip3 smpai lah di jeti butterworth plak,
naek lah ferry dgn girangnya,
lame~~,

Akhirnya kehadiranku disambut keluarga,
Hepi Ending,(part terharu)
tapi fakta menarik,
bertolak dari jeddah pukul 9p.m,
sampai rumah pukul 9p.m,
try kira berapa jam perjalanan masa,
sapa tepat dpat senyuman tulus ikhlas,
so conclusion,
AKU SELAMAT,
ALHAMDULILLAH~~~~~~~(part mengharapkan sambungan entri terbaru)

p/s-apa cerita pasal revolusi mesir boleh ah google sendiri,ampa taw lagi banyak dari aku,











Tekan ja,toksah malu-malu,

Monday, January 3, 2011

Hepi New YEar duh,

Sedaq x sedaq kita smua dah pun melangkah ke tahun baru,
selalunya org kata tahun baru azam pon musti mau baru,
padahal azam tertunggak 3 tahun lepas pun x capai lagi,
ni lah dunia,
nak wat lagu mana,
so aku pun layan je ah celoteh manusia ni,




dulu zaman muda2,
time kat mesia,
pantang ja tahun baru mesti sambut,
xkira ah,
pi padang kota usha bunga api,
xpon makan2 besaq ka,
tapi lani,
habuk pun tarak,
dok kat mesir aku celebrate new year,
dengan muka toya ja,
x kesah lgsung nk tggu pukul 12 malam,
x heran lgsung nk tgok bunga api(sebab mmg xdak pon),
x lalu lgsung nk tgok artis wat concert(xdak jugak),
tepat ja pukul 12 malam hari tu,
aku troih berdoa,
baca buku sket pastu troih tdoq,
ni lah kot nikmat new year sebenar,
sebab malam tu tdoq pnuh feeling ja,
sedaq2 esok bgun dh suci,

nak kata besnya 2010 nih,
banyak gak lah,
tahun nih la aku amek lesen moto kreta skali gus(x fail lak tu),
dapat result spm(pergh,lega syiall dh lpas),
masuk INTEC(mmg otai habis ah tmpat ni),
dpt parut abadi kat mata kiri(http://hifzhan92.blogspot.com/2010/07/bloody-historical.html)
fly mai mesir ni(No Komen),
dan berbagai bagai lagi,

papon,
azam new year 2011 aku ni adalah,
1)dapatkan mumtaz dlam exam final ngn mid
2)insyaAllah wat umrah
3)beli gitar kapok
4)eratkan ukhwah dan silaturrahim

p/s-ni ja la kot azam,ada nnti update len,

Oleh tu,Hepi New Year BRo AND SIs yg tgah baca ni,kalo ada idea bagi cadangan azam untuk aku,

Tekan ja,toksah malu-malu,
Related Posts with Thumbnails
NI emel ak,saja nak habaq mai,kot2 ampa nak kenai2 ngn aku ka,aku x kesah,

genivx@yahoo.com