Mai2 Masok Usha MAi OIh,

~CLICK TO GO HOME~

Tuesday, April 27, 2010

SeX?!DO we NEED it??

Gambar contoh je,tengah belajar PHYSICS tu.

Pergh,nmpak style la plak tajuk tu,huhu..,sebenarnya nak gtaw sal cadangan Kementerian Belia dan Sukan(KBS) untuk mewujudkan pendidikan seks di peringkat sekolah rendah?WAJARkah?READ AT YOUR OWN RISK!



Secara dasarnya,saya sangat TIDAK bersetuju.adoih.PERLU ke nk gtaw budak2 setahun jagung tu?Perkara ini lambat laun memang akan diketahui juga,dah la budak sekolah rendah,ape la diorang taw sgt...Sebenarnya Islam dah dari awal mengajar pendidikan ni,secara berperingkat2 la..,contohnye,Islam x membenarkan laki dan perempuan bukan muhrim berduaan atau bersentuhan tangan.Kalau betul kita ikut dari kecil benda ni,insyaAllah besar2 nnti xdela nak wat bnda2 keji tu,bukaknkah tu pun dikira pengajaran gak secara tidak langsung?Kenapa mesti buat gak pendidikan seks?Nak taw gak syllabus dy cmne~hu2.NNti,mesti la lagi banyak berlaku gejala zina/rogol dah kecik2 taw bnda tu,haish..nafsu,sapa bley kawal?cikgu??buku pendidikan seks???mak bapak?kawan??!!PUASA jela.Baru tengok MHI,Pendidikan seks bukannya nak mengajar budak2 CARA nak wat(lol),tapi memberitahu/mengajar pelajar tentang pengetahuannya,kesan buruknya..,bila waktu sesuai nak wat(LOL)....xke segan nnti bila budak kecil baru darjah 2 tanya soalan pelik2,contohnya.
MAMA2,TOLONG AJAR SAT CAMNA NAK WAT 'tutt'?
PAPA2,KENAPA 'tutt' jadi 'tutt' bila 'tutt'?
KENAPA MESTI 'tutt'???jwb mak,ayat 18sx nak oi,kena censored~

paham2 la.Dulu,tengok perempuan sexy sikit pon dah kena suruh tutup mata,ni kalo dah belajar kecik2 lagi..,xtutup apa dah..

1.Kalau ye ada pelajaran ni ada?perlu ke asingkan pelajar laki dan perempuan?
2.Mampukah pendidikan seks ni mencegah gejala zina/rogol yg semakin berleluasa ni?
3.Kenapa xdiajar untuk sekolah menengah je?
4.Adakah ini satu propaganda mind-control??
5.Tidakkah,budak2 nnti nak try seks bila dah taw nnti?biasa la kan,budak skrg..smua nak try..
6.Kenapa tidak tekankan pendekatan ISLAM je kat pelajar dri ajar pendidikan seks ni?
7.Kenapa dulu2 xda sangat kes ni dlm kalangan pelajar pon?
8.Kalau budak tu google cari benda2 ni kat internet xke susah?
Photobucket


2 Curahan Pendapat Teman??:

Fahmi said...

PERLU.
Rasullulah sendiri galakkan IBU BAPA beri pendedahan sex kepada remaja yg dah baligh.
rasionalnya remaja2 tu dapat tanggapan yang betul dan tidak dapat maklumat sex itu dari kawannya yang pada kebanyakkannya salah tapi kalau betul pun dia tidak ada bimbingan yang betul.
Contohnya "locot" a.k.a masturbation. Kalau budak2 kat asrama sendiri tau la ya..

mohamad hifzhan arimi said...

Haha,lama siot xdgar ayat tu..hu3..
Betol gak,tapi patotnya ibu bapa la ajar kat anak2,bukanlah ajar dalam kelas secara open..mesti jadi 'hingaq' kan~he2.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
NI emel ak,saja nak habaq mai,kot2 ampa nak kenai2 ngn aku ka,aku x kesah,

genivx@yahoo.com